Pagina's

zaterdag 18 januari 2014

Firsts

De eerste keer van het jaar en daarmee gelijk ook mijn eerste tag van 2014. Een afscheid, maar ook een nieuw begin. Geen gelukkig nieuwjaar, maar een sentimenteel einde. Kleine meisjes worden groot, nieuwe kansen maken nieuwe dromen
Getagt door Suzanne, die lekker aan 't bloggen is geslagen en een fijn huiskamergevoel creëert met haar blogs. Fijne vragen over de dingen die haar bezig houden en een beetje cheesecake.

Firsts, de eerste dingen in je leven, die dingen die je leven verandert hebben... of juist niet. Zoals ik zei, de eerste Tag in het nieuwe jaar.

My first word
HELP CLICHÉ. Probeer ik het nog te vermijden, hier gaat het al mis. Ik weet niet wat mijn allereerste woord is.

My first best friend
Een paar huizen geleden, ik denk dat ik een jaar of 4 was? Hadden we achter ons huis een basketbalveldje. Ik had twee vriendinnetjes, waarvan de een Rianne heette, met wie ik denk ik het meest speelde.

My first pet
Vroeger hadden wij een konijn, Witje. Hij was, verrassend, wit. Na witje hadden we een konijn Loesje, gevolgd door Stampertje (een exacte kopie, qua vlekken) en die heeft 't een flink aantal jaren uitgehouden. Ik heb nog een tijdje dwerghamsters gehad trouwens, twee of drie?

My first fear
Angsten, lekker confronterend. Mijn allereerste angst? Kan ik lekker pedagoogje gaan spelen door te schrijven over de verlatingsangst, als een van de fases die je als kind doorloopt. 
Kijk ik naar een vroege herinnering van een angst die ik had? Honden en vaders van andere kinderen. Ik kwam niet heel graag bij anderen thuis, wat grappig is want dat vind ik nu juist echt heel erg leuk.

First person I sent a message to today
Telefoon... waar ligt 'ie? Ik ben niet altijd even trouw aan dat ding en met name in het weekend slingert 'ie wat rond. Vraag me af of ik überhaupt vandaag (het is half 6 nu) al een bericht verzonden heb. Tellen twitterberichten? Ik heb om half 1 nog iemand getweet, omdat ik haar nieuwe project super tof vind.

First car
Lekker makkelijk, een eerste eigen auto heb ik nog niet. Hoewel ik wellicht feitelijk gezien de speelgoedautootjes van mijn broer mee moet tellen? Ze staan me niet meer bij, geen kleur, geen model. Hoewel we een vierkante 'garage' hadden, met plastic autootjes en simplistische poppetjes die daarin konden rijden. (Je weet wel, met de takellift omhoog, via een glijbaan naar beneden. En dan eronderdoor, tanken en weer naar boven.)

My first phone
Een Nokia, het type weet ik niet. (Van mijn huidige telefoon weet ik het ook niet trouwens, hoewel dat beter terug te vinden is.) Uit de tijd dat je telefoon nog heelhuids uit je net gewassen broek vist. Ook aan Nokia's zit een eind trouwens, hij is overleden.

My first date
Een beetje een hekel aan het woord 'date' heb ik wel. Wanneer is iets een 'date'? Het klinkt meteen zo officieel en, vind ik, alsof er zoveel vanaf hangt. Tegelijkertijd, dit is vast de waarde die ik er zelf aan hang. Als je zegt 'ga je mee naar de bios' doe ik dat denk ik sneller dan wanneer je het woord 'date' er nadrukkelijk bij hangt.

My first boyfriend
Basisschoolvriendjes tellen niet, al zeg ik het zelf. Dan kan ik deze meteen skippen, ghehe.

My first youtubevideo
Oh help, ik heb geen flauw idee. Misschien een filmpje wat we moesten maken in de 1e of 2e klas? Ik verslijt youtubeaccounts net zo hard als mailaccounts. Alleen blijf je bij mail je familie nog 5 jaar mailen dat ze het verkeerde adres gebruiken. Goed, ik ging dus even kijken naar de oudste, nog terug te vinden, youtubevideo... Klas 4 van de havo..

.

First person I subscribed to on Youtube
Dat was Cutepolish, die sinds jaar en dag leuke nail art tutorials maakt. Inmiddels ben ik niet meer zo razend enthousiast over al haar creaties, maar er zitten nog steeds af en toe wel leuke bij.

First job
Mijn allereerste betaalde baantje was bij de Albert Heijn, als caissière. Hoewel ik ook wel opgepast heb in de jaren daarvoor.

My first time out of the country
Wanneer ik mijn fotoalbums erbij zou pakken dan kom ik in België terecht, Antwerpen. Ik kan me er niets meer van herinneren, mijn eerste keer in het buitenland die ik me kan herinneren was in Duitsland, waar ik met mijn ouders enkele jaren terug ook nog weer heb gestaan.

Nu ben ik benieuwd naar de eerste keren van Belinda, een van de eerste bloggers die ik ontdekte op het wereldwijde web. :) 


Not my first quit. 
Ooit had ik een site, dat was nog vóor miminaona.blogspot.nl, waar ik wat verhaaltjes op schreef. Dat was rond 2010/2011, toen kwam miminaona en daarna wangumatokeo.
Voor mij is het oorspronkelijke doel van Wangu Matokeo er niet meer. Literairgetinte stukken schrijven, literatuur als kunstuiting laten zien...
Veel meer heb ik uit Wangu Matokeo gehaald, opdrachten en reviews. Raar is dat, uiteindelijk stop je er een stuk van jezelf in.
Ik ben bezig met het bedenken van een nieuwe site, een nieuwe opzet en nieuwe doelen. Meer Ella, zoals ik nu ben, omdat ik tot andere inzichten ben gekomen en verder droom.
Totziens!

liefs Ella

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuke tag! :) Erg leuk om terug te moeten denken aan je eerste keren. Ik ga hem zeker overnemen, bedankt voor het taggen! haha :D

    BeantwoordenVerwijderen