Pagina's

zondag 8 september 2013

Week of firsts

Mijn eerste officiële lesweek zit er weer op. Een 'week of firsts' zoals je dat zou kunnen noemen, hoewel het eigenlijk 2 weken zijn.
Sinds twee weken ben ik het huis uit en woon ik in een super leuk, gezellig en mooi studentenhuis samen met 9 andere huisgenoten. We hebben een tuin met eekhoorntjes en lekker veel gemeenschappelijke ruimte.

Mijn studieloopbaanbegeleider heb ik voor bijna elk vak. Hoe blij ik daarmee ben weet ik nog niet, maar er zullen vast periodes zijn waar ik 'm minder vaak tegen kom. Hij geeft tot nu toe niet de meest interessante vakken, wel vakken die best waardevol zijn en waarvan ik snap dat het belangrijk is dat we die dingen leren. Denk bijvoorbeeld aan een vak als taalbeheersing en communicatiestrategieën.
Mijn leukste college afgelopen week was visuele communicatie waarbij we tijdens de les werken op Apple-computers (Apple-leek hier, ik heb geen idee wat voor 1 het was) en ik merkte hoe gehersenspoeld ik ook al weer was door Microsoft. Grootste frustratie? Alle sneltoetsen die ik normaal gebruik werkten niet. Met visuele communicatie leren we o.a. flyers en folders maken, fotoshoppen en het in elkaar zetten van tijdschriften, hoe cool is dat?!

Twee avonden heb ik deze week doorgebracht bij NSW, ik ben een aantal avonden om 9 uur al naar bed geweest en/of heb ik met mijn huisgenootjes doorgebracht.
Verder heb ik deze week een taartrecept uitgeprobeerd op mijn huisgenoten en Griekse pastasalade gemaakt. Het is ontzettend leuk om voor 10 mensen te koken (maar wel raar om zulke grote hoeveelheden te gebruiken) en gewoon gezellig om met zijn allen aan tafel te zitten.
Gisteravond ben ik voor de 2e keer hier gaan hardlopen, ditmaal voor een wat serieuzer rondje. Mijn conditie viel me een beetje tegen, maar het was wel goed om weer even te lopen. Ik deed een rondje naar het centrum van Wageningen en dan over de hoofdweg weer terug, goed voor zo'n 8 km. Lekker! Ook wil ik het bos achter mijn huis uitproberen.

Inmiddels ben ik beland in het 3e seizoen van Doctor Who, maar ik kijk niet zo heel erg door. Misschien dat ik het daarom een prettige serie vind. Het is leuk om te kijken, maar ik ben er niet zo verslaafd aan.
Kijk jij series?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten