Pagina's

maandag 23 september 2013

De Tag-tag #tagtalk

Van alle tags die er op internet rondzweven, zul je deze niet vinden. Hoera, er is wéer een nieuwe tag.
Zo geheimzinnig als dat klinken kan alle tags die op het internet rondzwerven, zo mysterieus is het misschien niet. Of eigenlijk, het is lang niet zo interessant als dat het klinkt.
Wat ik bedoel is dit: er zwerven een hele boel tags rond op internet, de een bekender dan de ander. Groot succes is misschien wel de draw my life-tag, de what's in my bag-tag hebben jullie hier al voor bij zien komen, maar ook iets als Quote of the Day is een gebruikte tag. Minder bekende tags (die inmiddels wel vrij groot zijn geworden) zijn de 30dayschallenges-gerelateerde tags (healthy eating, nail art, budget eating etc.)
Waarom taggen wij alles? Waarom doet de hashtag het zo goed op twitter... tijd voor tagtalk! Tag gerust iemand voor je begint met lezen.;)

Mijn favoriete tag is de - ik heb hem al genoemd - Draw my life tag. Misschien wel omdat hij het meest eerlijk is. Het meest verschillend, het minst te beïnvloeden op het moment van filmen/schrijven. Het vergt best wel wat moed om zoiets online te zetten en dan door soms wel miljoenen mensen bekeken te worden. Natuurlijk, je laat dingen weg die privé zijn, dat doe je sowieso wel. Maar je zet wel je verhaal online. Ik herinner me vorig jaar dat we ons socialisatieverslag online zouden zetten, mooi niet! Maar eigenlijk doet zo'n tag dat wel. Zou ik het dan wel willen? Wat zou ik weg laten?

Tags die jullie misschien voorbij hebben zien komen via mijn persoonlijke Facebook, mijn Twitter en/of mijn blog zijn de 30 dagen nail-art challenge, de What's in my bag-tag waarin ik mijn nieuwe tas reviewde (multitasking, win-win!)

Dan zijn er ook de tags die ik minder tof vind. Laat ik ze voor het gemak de I love autumn-tags noemen, de tags die ieder jaar hetzelfde zijn, elk jaar voorbij komen en waarin (video)bloggers maar weinig variatie laten zien. (Gezellig op de bank zitten, hete thee/chocolademelk, mooie kleuren buiten.) Cliché to the max, van mij hoeft het niet.

Waarom zijn die My boyfriend does my make-uptags zo'n succes, terwijl filmpjes van meisjes die op eenzelfde manier niet succesvol zijn in het aanbrengen van make-up afgekraakt worden?
Maar misschien kwam je niet voor de vragen die ik niet ging beantwoorden. Misschien wel, ik beantwoord vaker de vragen niet. #unansweredquestions Tags hebben een ordenende functie. De hashtag verscherpt je in twitter gezochte zoekterm, labeltjes om dezelfde dingen terug te vinden.

Bij deze introduceer ik alvast een nieuwe tag: de 7 dagen 7 sokken tag. Omdat ik het wél leuk vind om te zien wat voor sokken mensen dragen (en/of waarom.) En daarnaast zou het, denk ik, gewoon grappig zou zijn wanneer vloggers de tag overnemen en sokken op vreemde locaties gaan filmen. Sowieso, je sokken op bizarre locaties fotograferen.

Bij deze wil ik graag 5 personen (Lisanne, Belinda, Saske, Yara en Anne Solveig) taggen van wie ik hoop dat ze de tag overnemen:
Beantwoord de volgende vragen & deel de tag met 5 andere personen
1. Wat is je favoriete tag
2. Welke tags heb je zelf (al) gebruikt/zou je willen gebruiken in de toekomst?
3. Welke tags spreken je minder/niet aan?
4. Over welke tag verbaas jij je?
5. Wat voor tag zou jij nog willen zien?

Tag (je) jezelf vrijwillig in een hokje(?)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten