Pagina's

zondag 25 augustus 2013

QOTD

Zo nu en dan kom je uitspraken tegen van al dan niet al te bekende mensen. De ene uitdrukking isnog verder uit zijn verband getrokken dan 'n ander, maar aan de andere kant is dat soms maar goed ook.
Er bestaan massa's blogs die het hele jaar door allemaal inspirerende good/healthy/happy-life uitspraken, quotes, plaatsen... maar verzadigend is het niet. Door een leuk plaatje van een lachend wezen met 'BE BRAVE' erop, raak ik niet gemotiveerd. Geef mij maar blogs, video's waarin men net een laagje dieper kijkt. Plekken waar mensen zichzelf al meer laten zien door de boodschap vanuit hun eigen referentiekader in te kleuren. En op die manier heb je iets aan zo'n "quote" en kun je er mee aan de slag. Al stel je alleen maar wat kritische vragen...

Uit William Shakespeare's 'As you like it' wil ik bij deze graag het volgende citeren:
"Can one desire too much of a good thing?". (Act IV, Scene I).

Er is de uitspraak "Alles waar 'te' voor staat is niet goed voor je, behalve tevreden." 
Wat is goed? Vetten zijn goed voor ons, maar niet alle vetten even goed. En we labelen vet toch al gauw als iets negatief. Welk tastbaar iets is nu echt goed? Naar een goed boek verlangen, goed is zo ontzettend subjectief. Kun je te veel verlangen naar een goed boek? Hangt dat niet ook af van het soort verlangen? 
Wat vind jij nu eigenlijk 'a good thing?' 
En, want dat was de vraag, 

"Can one desire too much of a good thing?"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten