Pagina's

dinsdag 25 juni 2013

Gedachtenspinsels - De Vliegiraf

Een aantal nachten geleden lag ik in bed en een beetje vreemde gedachte sprong in mijn hoofd. En eigenlijk zette het me zo aan het denken dat ik niet verder kon gaan slapen...
Een giraf heeft een lange tong en een vlieg ook... als je zou kruisen, zou een giraf dan een nog langere tong hebben? Of een vlieg vlekken? Of een vlieg met twee ogen en hele lange pootjes? Een giraf met vleugeltjes? Zou een vlieg dan een schattig staartje krijgen en van die vreemde horens op zijn kop?
Met die lange tong, waar ik het net over had, zou de giraf natuurlijk zijn hele nek kunnen wassen/krabben, makkelijker kunnen stofzuigen en hij zou een voorsprong hebben bij het spelen van tikkertje.
(En dan heb je van die mensen die zeggen 'Maar hoe wilde je dat gaan doen dan?' Wat de creativiteit van zo'n idee voor alle volgende keren naar beneden haalt. En trouwens, ik vind het leuk om over dergelijke dingen na te denken. Want stel nu... stel dat je er wél wat aan hebt?)

Hoe zou je leven eruit zien als je een plakbandpoppetje was? (Dan hoop ik voor je dat je nog een leuk printje hebt, misschien is je overlevingskans dan groter?)

Stel dat je negatieve hakken uit zou vinden, aka schoenen waarmee je kleiner lijkt wanneer je ze draagt... zouden mensen dat willen dragen? Ik ken een hoop mensen die langer dan 1.90m en als klein meisje van 1.65m lijkt me dat nog best wel een hele opgave. *Hier staat het verhaal waarin jij mij verteld dat iedereen zich aan kan passen aan zijn omstandigheden.*
En weet je, je hebt gelijk. Je leert er mee leven. Misschien ben je zelfs niet anders gewend.
Negatieve hakken gaan niet de oplossing zijn voor het 'Ik mag niet in achtbanen want ik ben te groot'-probleem, maar het maakt de afstand tussen jou en de minder lange mensen in elk geval kleiner. Wellicht zijn ze wel heel erg fashionable en zet je de nieuwe trend met die über hippe schoenen, wie zal het zeggen?
Ik denk dat negatieve hakken rugklachten zouden kunnen verminderen, er vanuit gegaan dat ze precies de tegenovergestelde werking hebben van hakken. Moet je wel diezelfde rugklachten hebben als zij die deze klachten hebben opgelopen door het met hakken lopen... lastig!

De laatste die ik ga delen vandaag: de magnetron op decibels. Als je koelkasten op usb-stick hebt, waarom dan geen magnetrons die op geluidsniveau kunnen werken? Het zou ideaal zijn, je neemt je bekertje koude soep, die zet je in de magnetron, zoekt een leuk festival op en tadaa, je soep is warm. Of wat je dan ook warm wilde hebben. (Je kan natuurlijk ook een waterkoker meenemen, voor de realisten onder ons.) Geluidsoverlast? Welnee, energie van de toekomst!
Laptop leeg? Even flink schreeuwen en hij kan weer een kwartiertje mee. Halverwege je reis je mp3-speler leeg? Zelfde verhaal.
In elk geval zouden we wat moeten doen met al deze energie, die nu maar een beetje verloren gaat, of op anderen afgereageerd word.

Wat voor rare dingen heb jij al bedacht?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten