Pagina's

woensdag 20 februari 2013

Shoplog

Van de week heb ik mijn boeken op alfabetische volgorde neer gezet. Ze kleuren voor geen meter bij elkaar, laat staan dat ze van klein naar groot staan. Maar toch, er is in elk geval over na gedacht. Het was wel het moment waarop ik bedacht dat ik best meer series wilde omdat dat zo leuk staat in je kast (en ik een boek heb van een serie die ik al wel gelezen heb maar waarvan het eigenlijk wel heel leuk zou zijn als je alle boeken hebt... misschien dat ik toch maar eens boeken ga kopen.)
En waar ik heel veel mensen ken die met regelmaat een boekwinkel binnen lopen om een boek te kopen... bestel ik in een enkel geval een keer online een boek. Nee, ik lees een boek in de bieb en dan vind ik het geweldig en... that's quite it.
Ik kan best boeken kopen. Ik koop ook make-up - niet zo veel als ik zou willen en meer nagellak dan een mens ooit nodig heeft, maar dat is een ander verhaal - zo'n 2 cd's per jaar (alle beetjes helpen) maar gewoon geen boeken.
Oorzaak: ik kom niet in boekwinkels. Nuancering, ik kom wel eens in boekwinkels maar dan zoek ik een tijdschrift, of een boek voor iemand anders. Of ik ben met iemand mee die een boek wil kopen daar.

Ik heb ooit een etui gehad met 25 gekleurde pennen en inmiddels bestaan er nog weer veel meer varianten van. Het staat zo leuk bij elkaar en die pennen schrijven zo fijn. En toch neem ik ze niet meer mee. Ik wil ook nog een goed stel stiften, maar ik moet dan eerst mijn la eens uitzoeken. En goede potloden want die ik heb nu heb - sorry Hema - zijn waardeloos.

Ik heb van de week een parfumstick aangeschaft. Een ontzettend lieve, zachte geur - en hij zit reuze handig in een stick en ik probeer iedereen jaloers te maken omdat het zo'n geweldig product is - die ook nog eens lang blijft zitten. En een lippenbalsem omdat ik die van mij alweer kwijt geraakt was en de vorige te rood was en veel te sterk naar aardbeien ruikte. Deze heeft een subtiele abrikoosjesgeur en is oranje. Waarom vind ik het zo leuk dat de letters op de verpakking rood zijn? - en dat hij matcht bij de nailart die ik op het moment van aanschaf had... dat vind ik een ontzettend gemene marketingtruc.
Omdat het inmiddels februari is zijn er bijna overal nieuwe make-up collecties. Ontzettend leuke geleyeliners, leuke oogschaduws en glitterdingetjes. Mooie lipglossjes en eyeshadowpalletes... en bovenal ontzettend veel nieuwe nagellak. Waar ik binnen loop eindig ik met een arm vol swatches -die ene lip/cheektint is trouwens echt heel goed hij bleef 3 dagen op mijn hand zitten en doorstond 2x douchen- en moet ik mezelf heel vaak vertellen dat ik het niet nodig heb en dat ik het anders altijd volgende week nog kan halen. En langzamerhand zet ik dan alles weer terug. Sorry lieve lippenstift van wie ik de naam zo leuk vond. En mooie nagellakjes & lip/cheektinten van de Limited Edition die waarschijnlijk deze maand aan mijn neus voorbij gaat. En sorry ontzettend leuke oogschaduws. Misschien volgende week, goed? Ik kan me ontzettend irriteren als ik merk dat hun marketingtrucs weer op me gewerkt hebben. Deze week was ik uiteindelijk nog sterker, ben benieuwd hoelang ik de verleiding kan weerstaan.
En er zijn nog veel meer dingen die ik moet, maar eigenlijk heb ik ze helemaal niet zo heel hard nodig. Ik zit lekker op de bank met een kopje thee en hé, daar heb ik nog lekkere smaken van staan op mijn kamer. En daar kan ik eindeloos van genieten en het kost niet eens zo veel. Wat zou hun marketingstrategie zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten